fbpx

呢款體重管理App 好用又得意

呢款體重管理App 好用又得意

想要有效率keep fit,需要有持之以恆嘅毅力!唔單要有明確嘅目標,仲需要記錄每一日嘅體重,日日看住簡單又乏味嘅運動App,mood都差少少。

今日,小編發現咗呢一款來自日本嘅體重管理App《徐緩地瘦身》一推出就吸引不少姐妹們download。《徐緩地瘦身》與可愛插圖《卡娜赫拉 Rabbit》 和 《Pisuke》合作,成個視覺上就是pinky pinky啦!與其話呢款App係體重管理App,不如話係一個game仲吸引。點解咧?

首先!體重係個個女仔最大的秘密。進入呢個App之前一定要輸入密碼。(自己個體重自己先知)再填入自己嘅基本資料。連個畫面都好得意…

第2,呢個App除咗同其他Apps用黎mark每日嘅飲食之外,仲有一個function,寫日記!除咗記錄每一日嘅飲食/月事之外,都可以偷偷記錄其他八卦事(?)

第3,呢個App就好似一個game,需要日日報到寫日記來unlock不同嘅wallpaper!為咗unlock個wallpaper,做多D運動記錄都值得啦!

第4,話咗體重管理,就係會提醒你做運動。每日的體重增減也會讓主角有不同的反應喔!不忍心睇到卡娜赫拉難過嘅朋友就勤力D認真起來做運動!

 

圖片/資料來源:互聯網

發表迴響

Wishlist 0
Continue Shopping
%d 位部落客按了讚: